Legfrissebb érdekességek:

Ha fúj a szél...

Az energiaválság idején az ember elgondolkozik, hogy vajon mivel lehetne elkerülni a katasztrófát, vagy legalább enyhíteni azt, ha mást nem is tudunk tenni.

Mi csoda Nap!

Mivel a Nap egy ionizált gázgömb (plazmagömb), nincs éles felszíne. Megfigyelése a megfelelő szűrőkkel nem rendelkező távcsövekkel rendkívül veszélyes,

Befolyásol környezetünk?

Bizonyára mindenki észre vette már, hogy adott környezetben sokkal jobban forognak az agykerekei, vagy éppen sokkal frissebbnek érzi magát, mint a többi helyen.

A vihar irányítói

A kiszámíthatatlan, de mégis körforgásba torkolló természetet mindig tisztelet és találgatás övezte. A legtöbb rejtélyt istenek, szellemek és egyéb természetfölötti lények

Mit tehetünk mi?

Sokan azt hisszük, hogy nem tudunk tenni annak érdekében, hogy egyre kevésbé változzon a Föld klímája. Ez közel sincs így.

Durmolni néha nehéz

Rohanunk. Sokan még enni se állnak meg, a még hiányzó időt pedig az esti órákból faragják le, hogy meghosszabbítsák a nappalt.

Az űrmeteorológia

A Földünket körbevevő űr számos módon hat kék bolygónk klímájára, a rajta bekövetkező időjárási változásokra, mi több, lényegében teljes egészében képes befolyásolni azt.

Az éjszakai égbolt ragyogó csillaga

A mi világunk testvérbolygójának fénye, Naprendszerünk egyik Föld-típusú bolygója, akit Galilei a 17. században szemlélt, majd 1790-ben Johann Schröter vált rabjává.

Ha kibújnánk a bőrünkből

A bőr húzódik, fáj, éget. Érintésre érzékeny, még a ruha súrlódása is olyan érzést kelt, mintha tompa tűpárnát nyomnának bőrünkhöz.
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak