Legfrissebb érdekességek:

Miért hétfő a hétfő?

Mindennap használt megnevezések, amelynek nem tudjuk a keletkezését és történetét. Pedig a hét minden napjának külön története van, ami közösen egy kerek egészet alkot.

A szél szelídítői I.

A szél a természet azon véget nem érő próbálkozásának eredménye, hogy a légnyomás és a levegő hőmérsékletének különbségét kiegyenlítse.

Hőség és Forma1

Hazánkban idén már másodszor csodálhatjuk meg a Red Bull csapat utcai versenyét, ugyanis július 23-án este 18:00 és 19:00 között a Budai Vár és a környék utcáin fogják róni köreiket.

Tromba-riadó!

2009. július 18-án a kora délutáni órákban a Balaton keleti medencéjében e jelenség tanúi lehettek az arra látogatók. A jelenség ezúttal nem érte el a szárazföldet, nem úgy, mint 1972-ben.

Hőségrekordok nyomában

A tavaly előtti évben, 2007. július 20-án mérték a legmelegebbet hazánkban, pontosan 41,9°C-ot Kiskunhalason, amelyre azóta se volt példa.

Aranyló gyógyír

A méz nagyon sokoldalú, nem csupán fogyasztásra, hanem bőrápolásra, gyógyítás céljára is alkalmas élelmiszerünk. Gondoljunk csak a megfázásra, amit édesanyánk gyerekkorunkban forró mézes teával enyhített!

Szombati nagy vihar

Szombaton hatalmas vihar pusztított országszerte, nem csekély kárt okozva. A becslések szerint több milliós károk keletkeztek, de a felmérés még mindig folyamatban van.

40 éve hódítottuk meg

„Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek.” Ez a mondat 40 éve hangzott el Neil Armstrong szájából, mikor első emberként a Hold felszínére lépett.

Strandolj ingyen!

Hétvégére ismét kánikula várható, azonban nem mindenki engedheti meg magának, hogy több tízezer forintot hagyjon ott minden hétvégén belépőre a strandon.
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak