Strandolj ingyen!
2009-07-20 18:12:00

Hétvégére ismét kánikula várható, azonban nem mindenki engedheti meg magának, hogy több tízezer forintot hagyjon ott minden hétvégén belépőre a strandon. Az viszont mégsem járja, hogy az egész nyarat a négy fal közé zárva töltsük! Irány tehát a strand! Nem is akármilyen! Természetesen meleg és ingyenes strand!

Magyarországon a Balatonon kívül léteznek más tavak is, melyek szintén nagy népszerűségnek örvendeznek nyáron, és sokkal olcsóbbak mint a „magyar tenger”. Ilyen pl. a Velencei-tó, a Fertő-tó és Tisza-tó is.

A magyar Velence
A Velencei-tó hazánk egyik legnagyobb természetes tava, amely kedvelt üdülőhelynek számít, mivel kedvező természeti és földrajzi adottságokkal rendelkezik. A Velencei-tó sekély, átlagosan másfél méter mély csupán, ezáltal viszont gyorsan felmelegszik és akár 28°C-ot is elérheti a víz hőmérséklete. A tó gazdag ásványi anyagokban is, így jó hatással van a kimerült szervezetre, és enyhíti a reumás fájdalmakat is.

Fürdőzés mellett kipróbálhatjuk a vízisí- és wakeboard pályákat is, melyek manapság nagy divatjukat élik. Ehhez nem szükséges motorcsónak, felszerelést pedig kölcsönözni is lehet. Még akár a látványért is érdemes megnézni ezeket a helyeket, mert nagyszerű akrobatikus elemeket is láthatunk, amiket a profik hajtanak végre.

Velencei-tónál lévő part menti városok, mint Agárd, Gárdony, Pákozd, Dinnyés és Velence népszerűek a nyaralni, pihenni vágyok szemében.

Gárdonyban a Sport Beachen különböző kulturális és szórakoztató programok, sportversenyek várják az érdeklődőket. Ezek mellett június elsejétől egészen augusztus végéig évente otthont ad koncerteknek, nemzetközi és országos fesztiváloknak, sportversenyeknek.
A strandok mellett Agárdon Termál- és Gyógyfürdőt is találunk.

A Velencei-tó partját szabad strandok szegélyezik, így „csupán” a parkolásért és az extra szolgáltatásokért (pl. csúszda) kell fizetni.

A magyar Fertő
A Fertő-tó sztyepptó, vagyis szikes, sós állóvíz, amely hazánk északnyugati határánál, Sopron közelében helyezkedik el. A tónak csak kis része található a mi oldalunkon, nagyobb része osztrák területen van. Sokan látogatják ezt a tavat is, főleg, hogy vize ugyancsak hamar felmelegszik.

Strandolás mellett vitorlázni is lehet, sőt évente megrendezik a Fertő-átúszást is.

Egy mesterséges tó
A Tisza-tó is Magyarország egyik legnagyobb tavai közé tartozik, de nem természetes, hanem mesterségesen hozták létre. Strandolásra tökéletesen megfelelő, sőt a horgászok és ornitológusok is örömüket lelik a tóban és környezetében. A Tisza-tónál madárrezervátum is működik, melyet akár csónakkal is bebarangolhatunk.
Több szabad strand is található, mint pl. Tiszafüreden, Poroszlón, Tiszanánán, Abádszalókon.

Mind a három tó remek hely a pihenésre és strandolásra egyaránt.

Áldás a víz!

A víz hatalmas és kemény szelleme, ha tisztelettel bánunk vele, megmutatja lágy, gondoskodó tiszta alakját is. A víz már évezredek óta szimbolizálja a tisztaságot,

Mennyi az esélye egy halálos kimenetelű villámcsapásnak?

Statisztikai adatok szerint, mely a népesség egészére levetített villámbaleseteket veszi alapul ennek esélye 1:28 000. Ez az érték azonban jó néhány egyéb tényezőtől is függ.

A világ új 7 természeti csodája

A világ hét épített csodája bizonyára mindenki számára ismertek. Kevésbé ismertek azonban a természeti csodák, következnek tehát ezek.

Mit jelent az eső intenzitása?

Amikor a levegő feláramlik, a magassággal egyre alacsonyabb a hőmérséklet, a melegebb légrétegben még gáznemű nedvesség láthatóvá válik, kicsapódik, felhő képződik.

Egyedülálló medencénk

A Kárpát-(Pannon)medencét északról és keletről a Kárpátok hegyvonulata, délről a Dinári hegység, míg nyugatról a Déli- és Keleti-Alpok határolják.

Napimádjunk helyesen

A nyár a napozás, a strandolás, a strandon lebarnulás, majd a nyaralás végeztével az azzal való dicsekvés ideje. De napozni csakis helyesen szabad,
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak