Hőség és Forma1
2009-07-22 17:55:00

Hazánkban idén már másodszor csodálhatjuk meg a Red Bull csapat utcai versenyét, ugyanis július 23-án este 18:00 és 19:00 között a Budai Vár és a környék utcáin fogják róni köreiket. A volán mögött a 13-szoros futam nyertes ex-F1-es pilóta David Coulthard ül, hazai oldalról pedig Palik Lászlót tekinthetik meg, hogy miként vezet egy F1-es gépet. A programot színesítve Besenyei Péter műrepülő pilótát is láthatják, ahogy köröz Budapest felett.

A Forma-1-es autók útja 3 km-es lesz, az első kerületi Dísz tér – Palota út – Dózsa György tér – Attila út – Dózsa György tér – Palota út – Dísz téri útvonalon csodálhatják meg.

A várnál jó pár színpadot állítanak fel a rendezők, ahol este a közönséget szórakoztatják a magyar előadók.

Veterán autókat is megcsodálhatunk csütörtök este a Budai Várnál. Aki viszont megszomjazik, számára a sörsátrak, a gastro-helyek nyújtanak kikapcsolódást. A szomjúságra pedig meglesz minden ok, hiszen trópusi hőség várható. A hőmérséklet elérheti a 36 fokot is, felhő csak ritkán lesz az égen, és éjszakára is alig csökken a hőmérséklet 25 fok alá. Az elég gyenge déli szél sem hoz felfrissülést, ezért mindenféleképpen figyelni kell a megfelelő mennyiségű folyadékpótlásra!

Áldás a víz!

A víz hatalmas és kemény szelleme, ha tisztelettel bánunk vele, megmutatja lágy, gondoskodó tiszta alakját is. A víz már évezredek óta szimbolizálja a tisztaságot,

Mennyi az esélye egy halálos kimenetelű villámcsapásnak?

Statisztikai adatok szerint, mely a népesség egészére levetített villámbaleseteket veszi alapul ennek esélye 1:28 000. Ez az érték azonban jó néhány egyéb tényezőtől is függ.

A világ új 7 természeti csodája

A világ hét épített csodája bizonyára mindenki számára ismertek. Kevésbé ismertek azonban a természeti csodák, következnek tehát ezek.

Mit jelent az eső intenzitása?

Amikor a levegő feláramlik, a magassággal egyre alacsonyabb a hőmérséklet, a melegebb légrétegben még gáznemű nedvesség láthatóvá válik, kicsapódik, felhő képződik.

Egyedülálló medencénk

A Kárpát-(Pannon)medencét északról és keletről a Kárpátok hegyvonulata, délről a Dinári hegység, míg nyugatról a Déli- és Keleti-Alpok határolják.

Napimádjunk helyesen

A nyár a napozás, a strandolás, a strandon lebarnulás, majd a nyaralás végeztével az azzal való dicsekvés ideje. De napozni csakis helyesen szabad,
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak