Legfrissebb érdekességek:

A félbehagyott tó

A Tisza-tó, vagy Kiskörei-víztározó Magyarország legnagyobb mesterséges tava. A Tisza-tó 2004-ben nyerte el Európában elsőként a „Village+” nemzetközi ökoturisztikai védjegyet.

Farkasemberek vagyunk?

Kevés olyan égitest van, amely annyira befolyásolná mindennapjainkat, mint a Nap, azonban kevesen vagyunk tudatában annak, hogy az éjszaka uralkodó égiteste, a Holdunk is hatással van ránk.

Új gyümölcsfajták a piacon

Az éghajlatváltozás következtében egyre inkább meg kell gondolnunk, hogy milyen gyümölcs termesztésébe fogunk, ugyanis az egyre szélsőségesebb időjárást

Sárga-narancs-piros?

Mindannyiunkban kicsit megfagy a vér, ha azt halljuk, hogy egész Magyarország területén narancssárga riasztás van. Vagy piros? Esetleg "csak" sárga?

A víz körforgása

Évmilliárdokkal ezelőtt, amikor még a föld felszíne is sok helyen képlékeny volt, a végbemenő vegyi reakciók vízgőzt hoztak létre, mellyel megszületett

A nem kívánt szeretet

Gyakran zsörtölődünk azon, hogy vajon engem miért jobban, másokat pedig miért kevésbé csíp a szúnyog. Hihetetlennek tűnik, de a szúnyogok kifejezetten válogatósak.

Erősebbek a villámok

Régóta tudjuk, hogy az emberiség már alapvető létével is befolyásolta a Föld természetét, azonban rohamos szaporodásunk és terjeszkedésünk nyomán

Csökken a napszél erőssége

A napszél kifejezés mögött olyan töltött részecskéket értünk (leginkább protonokat és elektronokat), amelyek a Nap atmoszféráját elhagyva a világűrben terjednek.

Allergia-ország

Az allergia mondhatni lappangó betegség, ugyanis mint valami pocsék, olcsó drogra, bárki rászokhat, elég, ha csak egyszer ütközik ki rajta, és onnantól szinte képtelen szabadulni tőle.
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak