Legfrissebb érdekességek:

Parlagfűszezon, indul!

Sokak megborzongnak, ha meghallják ezt a szót, palafű. Ez nem meglepő, hiszen évről-évre nő az allergiások száma, és vele párhuzamosan a parlagfű elterjedésének területe is.

Viharvadászok

Minden évben tornádók százai söpörnek végig a földfelszínen, sok millió dolláros károkat okozva, nemritkán emberéletet követelve. Csak Amerikában szinte az abc

Egy ember három életet menthet!

Nyáron különösen fontos a véradás, hiszen a nagy hőség és dekoncentráció miatt sokkal több a baleset, mint az év más időszakaiban. Az önkéntes véradók ilyenkor nyaralnak

Szélvihar tombolt az ország északi részén

Enyhülést nem hozó szélvihar csapott le csütörtök éjszaka az ország északi részére. A vihar órákig tombolt az országban, azonban csapadékot nem hozott.

Csak óvatosan a klímákkal!

Nyáron ahhoz, hogy lehűthessük magunkat, a legkülönfélébb módszerek segítenek hozzá. A legelterjedtebb technika talán a légkondicionáló, ami egyre nagyobb teret hódít, és mára sok munkahely és otthon büszkélkedhet beszerelt levegőcserélő rendszerrel.

Ahol tilos a fürdés!

Rekkenő hőség csábít a kristálytiszta, hűs vízbe, azonban nem szabad megfelejtkeznünk arról, hogy nem mindenhol engedélyezett a fürdés. És nem véletlenül!

A szél szelídítői II.

A régiek a szelet nem csak a megélhetésre használták fel. Hasznosítási céljai közt volt a szórakozás, az egyszemélyes jármű, a nyugtató hatású hangszer, de a spirituális eszközök működtetése is.

Kacsingató égbolt-lakók

Már az általános iskolában megismerkedünk velük tudományos szempontból is, nap mint nap nekik köszönhetjük az életünket, nappal is, és éjszaka is találkozhatunk velük.

Vigyázz az uszonyossal!

Ott lapulnak a mélyben, de legtöbbször az emberek nem is tudják, hogy az óceán vagy a tenger fenekén, illetve a felszínhez közel egy porcos hal, vagyis ismertebb nevén egy cápa leselkedik rájuk.
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak