Durmolni néha nehéz
2009-07-12 18:00:00

Rohanunk. Sokan még enni se állnak meg, a még hiányzó időt pedig az esti órákból faragják le, hogy meghosszabbítsák a nappalt. Az egészségük nem számít annyit, hogy leálljanak egy kicsit gondolkodni egy másik megoldáson, hogy a kecske is jól is lakjon, és jót is aludjon.

A stressz rengeteg problémát okoz, amelynek tünetei csak erősítik a bennünk uralkodó feszültséget, illetve együtt újabbakat hívnak életre. A stressz-betegségek közül az alvászavarral küszködők szenvednek a legjobban, ugyanis a nem megfelelő alvásmennyiség, a horkolás oxigénhiányt, az pedig komoly, néha csak gyógyszerekkel kezelhető betegségeket okozhatnak. Álljunk le egy picit, hogy találjunk egy másik utat!

A teljesítményünk csak akkor lehet 100%-os ha kialusszuk magunkat, ezt nem pótolja az a pár óra, amit az alvással töltött időből veszünk el. Koncentrációs zavarok léphetnek fel rögtön a panaszok első napjaiban, ami a munkánk minőségének rovására válik.

De mi is az az alvás zavar?
Az alvászavar olyan pszichés betegség, amelyet az egész napos hajtás, vagy a szorongás produkál alvás közben. Ezektől a tünetektől képtelenek vagyunk megfelelően végigaludni az éjszakát. Ide nemcsak az éjszakai ébrenlét tartozik. Alvás közben biztosítani kell a megfelelő oxigén mennyiséget a szervezet számára, annak hiánya szívizomelhalást, keringési problémákat jelenthetnek akár az agyban is. Ezt zavarja meg a horkolás. Tünetek lehetnek még például az éjjelente kiszáradt száj, a légszomj és még sorolhatnám.

Az emberek rémisztően magas aránya küszködik ma alvászavarokkal (gondoljunk csak a horkolókra). Sokuk nem is tud róla, vagy nem törődik vele, pedig sokat jelentene az életminőségében!

Néha a láb a bűnös.
Sokakat eleve elaludni nem hagy a mozgáskényszer, mások a láb rángatózására ébrednek fel.

Számos alvásközpont nyílt az utóbbi évtizedekben azzal a céllal, hogy segítsen a rosszalvókon, ahol a kivizsgálás után szakszerű tanácsadásban lehet részük azoknak, akik számára fontos a jó és pihentető alvás. A nyugati orvoslás képviselői is elismerik, hogy az altató nem megoldás, ugyanis az alvászavar már egy vészjelző, amely már az utolsó előtti pillanatokban szólal csak meg, amikor még van idő változtatni az életmódunkon.

Áldás a víz!

A víz hatalmas és kemény szelleme, ha tisztelettel bánunk vele, megmutatja lágy, gondoskodó tiszta alakját is. A víz már évezredek óta szimbolizálja a tisztaságot,

Mennyi az esélye egy halálos kimenetelű villámcsapásnak?

Statisztikai adatok szerint, mely a népesség egészére levetített villámbaleseteket veszi alapul ennek esélye 1:28 000. Ez az érték azonban jó néhány egyéb tényezőtől is függ.

A világ új 7 természeti csodája

A világ hét épített csodája bizonyára mindenki számára ismertek. Kevésbé ismertek azonban a természeti csodák, következnek tehát ezek.

Mit jelent az eső intenzitása?

Amikor a levegő feláramlik, a magassággal egyre alacsonyabb a hőmérséklet, a melegebb légrétegben még gáznemű nedvesség láthatóvá válik, kicsapódik, felhő képződik.

Egyedülálló medencénk

A Kárpát-(Pannon)medencét északról és keletről a Kárpátok hegyvonulata, délről a Dinári hegység, míg nyugatról a Déli- és Keleti-Alpok határolják.

Napimádjunk helyesen

A nyár a napozás, a strandolás, a strandon lebarnulás, majd a nyaralás végeztével az azzal való dicsekvés ideje. De napozni csakis helyesen szabad,
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak