Legfrissebb érdekességek:

A napszemüveg öltöztet

El a kezekkel az olcsó, utánzatoktól!! Nem, ezt nem a divatrendőrség, hanem a szemészünk mondja.

Vihar pusztított Szabolcs megyében

A vasárnapi vihar 26 településen több mint 3500 ingatlanban okozott kárt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfő hajnali összesítése szerint - közölte a szervezet vezetője.

Az Óceánok Világnapja – június 8.

Az ENSZ 1992 júniusában tartott csúcsértekezletén, Rio de Janeiroban hozta azt a határozatot, hogy a június 8-át szentelik a Föld óceánjainak védelmére.

Környezetvédelmi Világnap – június 5.

A Környezetvédelmi Világnapot az ENSZ hozta létre 1972-ben június 5-én megnyitott és Stockholmban rendezett világkonferencián, mely az „Ember és bioszféra” címet kapta

Készüljünk a nyaralásra!

Ha a nyaralóhely már megvan, és mindent bepakoltunk, akkor nem kell mást tennünk, mint bőrünket is felkészíteni az utazásra, a hosszú, napsütötte órákra.

Ha nyári vihar, akkor villámlás

Nyaranta sokan örömmel fogadják a tikkasztó hőséget felváltó átvonuló zivatarokat, amikor kicsit lehűl a levegő, az esőtől feléled, megzöldül a természet, és ahogy az ég egyre jobban borul, a levegő lassan telítődik azzal a feszültséggel, ami előrejelzi: villámlás követ

Északi fény

Látványos fényjelenség, melyet a Föld mágneses terébe bekerült, és a felső légkörrel kölcsönhatásba lépő napszél okoz.

Július 1.

Ha nemzeti ünnepek nem is, mégis van egy esemény évfordulója ekkor, mégpedig nem is akármilyen.

Mi történik a minket körülvevő légkörben?

Földünket egy vékony légréteg öleli körül. Minél inkább eltávolodunk a Föld felszínétől, a légkör egyre ritkábbá válik, ezért van az, hogy a hegymászóknak sokszor oxigén palackot kell magukkal vinniük, ha több ezer kilométeres hegyet másznak meg.
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak