A napszemüveg öltöztet
2009-06-15 19:18:00

El a kezekkel az olcsó, utánzatoktól!! Nem, ezt nem a divatrendőrség, hanem a szemészünk mondja. A napszemüveg kiválasztásakor az első és egyetlen mindenáron betartandó szabály: az UV szűrő! De miért is ne kényeztethetnénk magunkat a divatos fajtából, hiszen a szemünk világa a tét. Ráadásul öltözet. A 400-as UV szűrő nem az ártól függ, és találunk csinosabb darabokat a márkátlanok között is, de ezek könnyebben sérülnek és torzíthatnak is, ami talán először alig észre vehető, de később fejfájást okozhat. Nézzük meg, kik és mivel diktálják idén a divatot.

A legtöbb modellről elmondható a hatalmas XXL méretű lencse, mely a lehető legjobban védi szemünket a károsodástól. A retró még idén is dívik, a hetvenes évek ihlették a hatalmas kerek műanyag kereteket. A hippis stílusú keretek remekül illenek bármely nőies ruhához, ráadásul több márka is saját kollekcióval állt elő.

Jeckie Kennedy stílusa is visszaköszön. Elegáns túlméretezett és szögletes napszemüvegét a Nina Ricci álmodta újra. A 80-as évek után szabadon, a pilóta szemüvegek újra felvehetjük a bevásárló listára, nagyon vagány.

Minden esetre érdemes az interneten utánanézni a kollekcióknak, mielőtt bevásárló túrára indulnánk álmaink keretét kutatva. A Ray Ban oldalán még egy érdekes kis programot is találunk, ha van egy webkameránk virtuálisan is felpróbálhatjuk a különböző modelleket.

A lencse színét általában nem nézzük, a keret alapján döntünk, de vajon milyen tulajdonságokkal bírnak a különböző színek?
A sárgás árnyalatú lencsék élesíthetik a látásunkat, mivel ez a szín erősíti a kép élességét. A barnás napszemüvegek adják vissza leginkább a valós színeket, ez a szín okozza a legkevesebb érzéki csalódást, és erősíti a kontrasztokat.
A zöld lencsék tompítják legjobban az éles fényeket, és igen jól pihentetik a szemet.
Elmondhatjuk, hogy a választék igencsak széles, a válogatósak is könnyen megtalálhatják saját stílusuknak megfelelő modellt.

Áldás a víz!

A víz hatalmas és kemény szelleme, ha tisztelettel bánunk vele, megmutatja lágy, gondoskodó tiszta alakját is. A víz már évezredek óta szimbolizálja a tisztaságot,

Mennyi az esélye egy halálos kimenetelű villámcsapásnak?

Statisztikai adatok szerint, mely a népesség egészére levetített villámbaleseteket veszi alapul ennek esélye 1:28 000. Ez az érték azonban jó néhány egyéb tényezőtől is függ.

A világ új 7 természeti csodája

A világ hét épített csodája bizonyára mindenki számára ismertek. Kevésbé ismertek azonban a természeti csodák, következnek tehát ezek.

Mit jelent az eső intenzitása?

Amikor a levegő feláramlik, a magassággal egyre alacsonyabb a hőmérséklet, a melegebb légrétegben még gáznemű nedvesség láthatóvá válik, kicsapódik, felhő képződik.

Egyedülálló medencénk

A Kárpát-(Pannon)medencét északról és keletről a Kárpátok hegyvonulata, délről a Dinári hegység, míg nyugatról a Déli- és Keleti-Alpok határolják.

Napimádjunk helyesen

A nyár a napozás, a strandolás, a strandon lebarnulás, majd a nyaralás végeztével az azzal való dicsekvés ideje. De napozni csakis helyesen szabad,
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak