Legfrissebb érdekességek:

Éghajlat és típusai

Tudományos fogalomként az időjárási paraméterek együttes várható értékeit jelenti, amit statisztikai úton az úgynevezett bázisidőszakra vonatkozó sokéves átlaggal becsülnek.

Városok éghajlata

A világ növekvő népessége egyre inkább a városi területekre koncentrálódik. A városi és iparosodott területeket a felszíntulajdonságok erős változásával jellemezhetjük.

Mi véd meg a napfénytől?

Az ózon réteg vitathatatlanul vékonyodik, és ezért erősödik a minket ért UV sugárzás is. Szinte az egész világon növekednek a bőrrák statisztikák,

Fürdőruhatrend

Lassan beköszönt a kánikula, így itt az ideje, hogy beszerezzük a napozáshoz, úszáshoz szükséges kellékeket – ezek közül is elsősorban a fürdőruhát.

Az idő mérése

Világunkban az egyetlen állandó a változás maga. Ezt a változást kísérte az ember figyelemmel, mikor vadászni indult búvóhelyéről, mikor tájékozódni akart

Légnyomás

Egységnyi felület felett lévő, a légkör határáig terjedő levegőoszlop súlya. Mértékegysége a hektopascal (hPa), mérésére barométert

A légkör, amely körbevesz bennünket

Annak ellenére, hogy nem látjuk, a levegő is anyagból áll. A levegőbe, akár a vízbe, fejest tudunk ugrani. Ugyan a légellenállása sokkal kisebb, de létezik.

Szél

A levegő vízszintes irányú mozgását szélnek nevezzük. A „légáramlás” ellenben a vízszintes mozgásokon kívül a függőlegeseket is jelenti.

Átalakított éghajlat

Az éghajlatváltozás természetes folyamatoknak, illetve külső, emberi hatásoknak is köszönhető.
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak