Készüljünk a nyaralásra!
2009-06-12 14:28:00

Ha a nyaralóhely már megvan, és mindent bepakoltunk, akkor nem kell mást tennünk, mint bőrünket is felkészíteni az utazásra, a hosszú, napsütötte órákra.

A megfelelően előkészített bőr nemcsak egészségesebben, de egyenletesebben is barnul. Első lépésként használjunk testünkre tengeri só tartalmú radírt. A finom szemcsék kíméletesen távolítják el az elhalt szaruréteget, miközben az ásványi anyagok megkezdik bőrünk táplálását. Radírozzuk a nyak és arc területén is, de itt a legszelídebb módszert válasszuk, hiszen ezeken a területeken sokkal érzékenyebb a bőrünk. Ez történhet mondjuk ananász-kivonatot tartalmazó radírral. Bőrünk védekező rendszerét támogathatjuk salaktalanító test és arcpakolással. A kiváló minőségű algás készítmények a méregtelenítés mellett feszesítik és hidratálják a bőrt.

Fontos még, hogy időben menjünk kozmetikushoz, mert a szőrtelenítésről legalább két nappal az utazás előtt kell, gondoskodjunk. Ha ugyanis a frissen szőrtelenített bőrt rögtön kitesszük a napsugárzásnak, az könnyen pigment-foltos, gyulladt lehet. Ha több sminkre vágyunk, használhatunk fényvédőt tartalmazó szájfényt, de a parton mondjunk le a szemhéjpúder, alapozó és pirosító használatáról, mert ezek irritálhatják bőrünket és gátolják bőrünk lélegzését is.

Az ásványvizes spray kellemes és egyszerű megoldást nyújt arcunk hűsítésére, használjuk napozás alatt. A napon, a melegben fokozódik a bőr párolgása, a kiszáradás ellen használjunk mindennap hidratáló krémet. Bőrszínünknek megfelelően gondoskodjunk napfényvédő krémről is és az ajkainkra használjunk magasabb faktorszámú stiftet. A napozás utáni krém szintén alapfontosságú kozmetikum, segítségével tovább megőrizhetjük barnaságunkat, megakadályozhatjuk az esetleges hámlást és kiegyenlíthetjük a bőr vízháztartását.

A hosszú órákig tartó napozás megviseli bőrünk védelmi képességét, leégéshez, gyulladáshoz vezethet. A folyamatos napozás fiataloknál legfeljebb 1-1 óra lehet. Ezeket az időhatárokat betartva, és megfelelő UV védelmet használva, a napsugarak kedvező élettani szerepet töltenek be.

A napsütéses órák feltöltenek energiával. A verőfényes jókedv magyarázata pedig a tobozmirigy. Ez a parányi rész, fény hatására jó közérzetért felelős jelzéseket küld az agyba. A leghatékonyabb D vitaminképző forrásunk szintén a napfény. Az erős csontozat fenntartásán túl hozzájárul a szervrendszerek megfelelő működéséhez is. A pihenés élményét tovább fokozza a napfény stressz-oldó sajátossága. Így a napozási szabályokat betartva kipihenten, immunrendszerünket megerősítve térhetünk haza nyaralásból.

Áldás a víz!

A víz hatalmas és kemény szelleme, ha tisztelettel bánunk vele, megmutatja lágy, gondoskodó tiszta alakját is. A víz már évezredek óta szimbolizálja a tisztaságot,

Mennyi az esélye egy halálos kimenetelű villámcsapásnak?

Statisztikai adatok szerint, mely a népesség egészére levetített villámbaleseteket veszi alapul ennek esélye 1:28 000. Ez az érték azonban jó néhány egyéb tényezőtől is függ.

A világ új 7 természeti csodája

A világ hét épített csodája bizonyára mindenki számára ismertek. Kevésbé ismertek azonban a természeti csodák, következnek tehát ezek.

Mit jelent az eső intenzitása?

Amikor a levegő feláramlik, a magassággal egyre alacsonyabb a hőmérséklet, a melegebb légrétegben még gáznemű nedvesség láthatóvá válik, kicsapódik, felhő képződik.

Egyedülálló medencénk

A Kárpát-(Pannon)medencét északról és keletről a Kárpátok hegyvonulata, délről a Dinári hegység, míg nyugatról a Déli- és Keleti-Alpok határolják.

Napimádjunk helyesen

A nyár a napozás, a strandolás, a strandon lebarnulás, majd a nyaralás végeztével az azzal való dicsekvés ideje. De napozni csakis helyesen szabad,
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak