Gyenge UV sugárzás hatásai
2009-05-21 13:30:00

0 – 2,9 - gyenge


Strandon illetve szabadban tölthető maximum idő:


1-2 óra, bőrtípustól függően
Mikor ne menjünk napra:
Minden esetben igaz, hogy délelőtt 11 órától délután 3 óra között nem ajánlott a napon való tartózkodás, mivel ebben az idősávban érhetik testünket a legnagyobb UV sugárzások. Ám, amikor gyenge a sugárzás, akkor nyugodtan mehetünk ebben az időben sétálni, vagy a szabadba is, mértékkel.

Mi legyen nálunk, ha napozni megyünk, vagy a szabadba:


A fényvédő test- és arckrémek használata ebben a sávban is javasolt. Használjunk a bőrtípusunknak megfelelő faktorszámú készítményt.

Ruházat:


Ami a hőmérsékletnek megfelelő, kellemes viselet.

Gyerekek, illetve érzékenyebb és világos bőrűek:


Ők fokozott védelmet igényelnek, nem is beszélve a kisbabákról. A gyermekek bőre vékonyabb és érzékenyebb, kevésbé ellenálló, mint a felnőtteké. A gyerekkorban nap által okozott gyakori leégés magasabb melanoma előfordulást eredményez a későbbi élet során. Ebben az életkorban kell leginkább figyelni a napon eltöltött időre. Becslések szerint életünk során az összes UV sugárzás körülbelül 80 százalékát 18 éves korunk előtt kapjuk. A gyermekek szeretnek a szabadban játszani, de általában nem ismerik az UV sugárzás káros hatásait és nem is tudnak védekezni ellene, ez a felnőttek felelőssége. Minden esetben kenjük be őket fényvédő, magas faktorszámú krémmel. Ha vízbe mennek, olyan készítményt vásároljunk, amely vízálló.
Gyenge UV sugárzás idején érzékeny bőrűek és gyerekek is kimerészkedhetnek rövid időre a napra.

Áldás a víz!

A víz hatalmas és kemény szelleme, ha tisztelettel bánunk vele, megmutatja lágy, gondoskodó tiszta alakját is. A víz már évezredek óta szimbolizálja a tisztaságot,

Mennyi az esélye egy halálos kimenetelű villámcsapásnak?

Statisztikai adatok szerint, mely a népesség egészére levetített villámbaleseteket veszi alapul ennek esélye 1:28 000. Ez az érték azonban jó néhány egyéb tényezőtől is függ.

A világ új 7 természeti csodája

A világ hét épített csodája bizonyára mindenki számára ismertek. Kevésbé ismertek azonban a természeti csodák, következnek tehát ezek.

Mit jelent az eső intenzitása?

Amikor a levegő feláramlik, a magassággal egyre alacsonyabb a hőmérséklet, a melegebb légrétegben még gáznemű nedvesség láthatóvá válik, kicsapódik, felhő képződik.

Egyedülálló medencénk

A Kárpát-(Pannon)medencét északról és keletről a Kárpátok hegyvonulata, délről a Dinári hegység, míg nyugatról a Déli- és Keleti-Alpok határolják.

Napimádjunk helyesen

A nyár a napozás, a strandolás, a strandon lebarnulás, majd a nyaralás végeztével az azzal való dicsekvés ideje. De napozni csakis helyesen szabad,
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak