Legfrissebb érdekességek:

A 12 forró pont

Könnyen lehet, hogy az éghajlatváltozás okozta katasztrofális események sokkal közelebbi jövőnket érintik, mint eddig hittük.

Északból dél, délből észak

Sok tudományos cikk szól Földünk változásairól, főleg az emberi tevékenységek következményeiként megjelentekről, ilyen például a flóra és fauna változása, az üvegházhatás és a mutációt okozó szerek hatásai.

A rizsszem 1/4-ede

Bemutatták a valaha készült legkisebb napelemet, amely folyadékban szétoszlatva bármilyen felületre felvihető.

Celsius-Fahrenheit átszámítás

A Celsius hőmérsékleti skála, Anders Celsius svéd csillagász által 1742-ben bevezetett hőmérőbeosztás, amely a jég 0 fokos olvadáspontja és a víz 1 Hpa nyomáson történő 100 fokos forráspontja közötti 100 egyenlő részre osztott skála.

Könnyező természet

A fenti cím nem a csapadékos évszakokra utal.

Ökológiai lábnyom

Az emberiség az elmúlt időszakban – létszáma és technikai fejlettsége nyomán – fontos környezetalakító tényezővé vált, amelyre Földünk öko- és atmoszférájára is hatással van.

Korona

Egy fényjelenség, amely akkor keletkezik, amikor igen vékony, vízcseppekből vagy jég- kristályokból álló felhő takarja a Napot, vagy a Holdat, esetleg a fényesebb csillagokat.

Melyek az éghajlatváltozás hatásai a növényekre?

Az éghajlatváltozás mind a hőmérsékletben és a csapadékban megmutatkozik, de a jövőbeli környezetben növekvő széndioxid koncentrációval is számolnunk kell.

Kiállítás egy élhetőbb városért

Indiana Jones, MegaJenga, szélerőmű, mobil meteorológiai mérőállomás - és sok érdekes játék, tartalom lesz a hamarosan kezdődő interaktív kiállításon, Budapest egyik „zöld” helyszínén. 2009. május 15-én nyitja meg kapuit a ZöldPont, avagy élhető város a Millenárison n
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak