Álom luxuskivitelben
2009-07-09 18:01:50

Aki látott már akváriumot, vagy legalább képeket a korallzátonyok békés lakóiról, biztosan elgondolkodott rajta, hogy milyen lehet az élet a tenger alatt. Ez a gondolat több szállodaláncot is megihletett, és a világ több pontján is építkeznek, hogy elbűvöljék vendégeiket.

Egy luxus tengeralattjárókat gyártó cég most egy igazán nagyot alkotott. A Fidzsi szigetek partjainál található szállodában már saját szobánkban is megcsodálhatjuk a tengeri halak lassú úszkálását, mely megnyugtat, s ráadásul a tenger dallamai élőben ringatnak álomba. A szállodának 24 luxus lakosztályában senki nem találhat kivetni valót, az sem, aki megunta a panorámát, és inkább a bútorzat felfedezésével foglalkozik.

Értékes fából faragott bútorok és márvány fürdőszoba várja lakóit két napra. Bizony, csak ennyit engednek a tenger szerelmeseinek, aztán át kell költözni egy cölöpökön álló luxus bungallóba, ahol az üvegpadlón keresztül csodálhatjuk tovább a tengeri élővilágot. A két nap itt is fix, tehát ne vigyünk sok cuccot magunkkal, mert másodszorra is kiköltöztetnek az egyhetes nyaralás alatt.

Ez egy kicsit kényelmetlen, viszont minden lakosztály, amiben megfordulunk, minden tekintetben tökéletes és megéri azt a hárommillió forintnak megfelelő dollárt, amit az egy hetes nyaralásért kérnek. A víz alá csigalépcsők vezetnek és van étterem, könyvtár és rendezvényterem is a habok alatt.

Ha nem luxusnyaralásra vágyunk, akkor kibérelhetünk floridában egy speciális lakófülkét is, ami régen egy, a tengerszint alatt 21 méter mélyen fekvő biológiai kutatólabor volt, most pedig 66500 forintért ki lehet bérelni egy éjszakára. Jules Verne-ről keresztelték „Julesre”. Nélkülöz mindenféle luxust, két lakószoba van, ennek ellenére nagyon szűk, és még a belépést sem ússzuk meg száraz lábbal. Csak búvárfelszereléssel közelíthetjük meg, amihez feltétlenül kell merülési engedély is. E létesítmény a 80-as években nyitotta meg kapuit a kalandvágyó búvárok számára.

Az igazi csoda az lesz, ha megnyílik a Hydropalace. Ez a komplexum a Dubai partjainál épül, és csak hajóval, helikopterrel lehet csak megközelíteni. Ez az építmény, igazi luxusszálló tucatnyi étteremmel, bálteremmel és gyógyfürdőkkel. 20 méter mélyre viszi a vendégeket a lift, és 220 szoba várja a tehetős vendégeket a tenger alatt.

És ha meguntuk az ábrándozást, irány a Balaton, a Fertő-tó, a Velencei-tó vagy a Tisza-tó, hiszen mindjárt itt a hétvége, és meleg nyári napokra számíthatunk!

Áldás a víz!

A víz hatalmas és kemény szelleme, ha tisztelettel bánunk vele, megmutatja lágy, gondoskodó tiszta alakját is. A víz már évezredek óta szimbolizálja a tisztaságot,

Mennyi az esélye egy halálos kimenetelű villámcsapásnak?

Statisztikai adatok szerint, mely a népesség egészére levetített villámbaleseteket veszi alapul ennek esélye 1:28 000. Ez az érték azonban jó néhány egyéb tényezőtől is függ.

A világ új 7 természeti csodája

A világ hét épített csodája bizonyára mindenki számára ismertek. Kevésbé ismertek azonban a természeti csodák, következnek tehát ezek.

Mit jelent az eső intenzitása?

Amikor a levegő feláramlik, a magassággal egyre alacsonyabb a hőmérséklet, a melegebb légrétegben még gáznemű nedvesség láthatóvá válik, kicsapódik, felhő képződik.

Egyedülálló medencénk

A Kárpát-(Pannon)medencét északról és keletről a Kárpátok hegyvonulata, délről a Dinári hegység, míg nyugatról a Déli- és Keleti-Alpok határolják.

Napimádjunk helyesen

A nyár a napozás, a strandolás, a strandon lebarnulás, majd a nyaralás végeztével az azzal való dicsekvés ideje. De napozni csakis helyesen szabad,
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak