Nyáron teleljünk
2009-05-20 19:27:00

Ha télen sokan a melegbe vágynak, miért ne mehetnénk hideg éghajlatú országba, amikor nálunk tombol a kánikula? Az ember ilyen, ha göndör a haja egyenest akar és fordítva, ha itthon hőség van, elmenne Izlandra.

Van néhány gyönyörű ország a világon, ahol azért nem fagy, de még sincs 35 fok árnyékban, akik meg érzékenyek egészségügyileg a melegre és van lehetőség, inkább töltsék a nyaralást némi teleléssel. Kiváló hely erre a már említett Izland, ahova 3-4 óra repülőúttal eljuthatunk és kellemes ottani nyári hőmérsékletben, 20-23 fokban pihenhetünk nézve a legelésző szarvasokat. Gyönyörű krátereket, kisebb vulkánokat is láthatunk, ha befizetünk egy-egy kirándulásra, a szállodák pedig többnyire fel vannak szerelve különböző wellness funkcióval, mint a szauna, vagy a beltéri medence. Aki ennél is bátrabb és van némi félretett bankója, foglalhat utat az Északi-sarkra is, vannak már turisták számára kisebb felfedező utak, utazhatunk szánhúzó kutyák által húzott szánkón, vagy megismerkedhetünk az eszkimók életével is.

Egy jó köztes megoldásnak tűnik az Egyesült Államok nyugati partvidékének egy része, hiszen, ha például kilátogatunk Los Angelesbe, élvezhetjük a forró nyári napsütést, de ha kedvünk tartja és tárcánk engedi fel is mehetünk a hegyekbe síelni, snowboardozni, vagy szánkózni. Egy-két óra alatt fel lehet jutni bérelt autóval a partról, ihatunk pár pohár forralt bort, ami után estére, mire visszaérünk a partra kortyolgathatjuk a frissítő, hideg koktélokat a kivágott nyári ruhánkban.

Áldás a víz!

A víz hatalmas és kemény szelleme, ha tisztelettel bánunk vele, megmutatja lágy, gondoskodó tiszta alakját is. A víz már évezredek óta szimbolizálja a tisztaságot,

Mennyi az esélye egy halálos kimenetelű villámcsapásnak?

Statisztikai adatok szerint, mely a népesség egészére levetített villámbaleseteket veszi alapul ennek esélye 1:28 000. Ez az érték azonban jó néhány egyéb tényezőtől is függ.

A világ új 7 természeti csodája

A világ hét épített csodája bizonyára mindenki számára ismertek. Kevésbé ismertek azonban a természeti csodák, következnek tehát ezek.

Mit jelent az eső intenzitása?

Amikor a levegő feláramlik, a magassággal egyre alacsonyabb a hőmérséklet, a melegebb légrétegben még gáznemű nedvesség láthatóvá válik, kicsapódik, felhő képződik.

Egyedülálló medencénk

A Kárpát-(Pannon)medencét északról és keletről a Kárpátok hegyvonulata, délről a Dinári hegység, míg nyugatról a Déli- és Keleti-Alpok határolják.

Napimádjunk helyesen

A nyár a napozás, a strandolás, a strandon lebarnulás, majd a nyaralás végeztével az azzal való dicsekvés ideje. De napozni csakis helyesen szabad,
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak