Nyári testápolás
2009-06-19 20:06:00

A napsütés, a sok fürdőzés a strandok klóros vizeiben és a tengerparton, ezek mind nagyon igénybe veszik bőrünket és hajunkat. Nem árt tehát, ha a nyár során és utána is kellő figyelmet szentelnünk a regenerálódásra. Fontos, hogy az igénybevett bőrünket és hajunkat újra feltöltsük vitalitással.

De hogyan is kezdjünk hozzá?
A nyarat leginkább a hajunk sínyli meg, ráadásul idővel a hajszálak elkezdenek vékonyodni. Manapság már nagyon sokféle sampont, balzsamot vagy pakolást találhatunk a boltok polcain, különböző hajtípusokra és más-más hatóanyaggal, persze ezek ára is igen eltérő lehet. Ha valaki jobban szereti a természetes dolgokat, otthon is elkészítheti pakolását. A krémet masszírozzuk a kicsavart hajba, tekerjük rá törölközőt, és hagyjuk hatni legalább fél órát, mielőtt kimossuk.

A hajunk után következhet bőrünk ápolása. Az elhalt hámsejteket el kell távolítani ahhoz, hogy az új bőr lélegezni tudjon, és hozzájusson a tápanyagokhoz. Az ápolásra kitűnően felkészíti a bőrt egy lágy bőrradír és különösen hatásosak. A már megtisztított bőrre ezután kenjünk krémeket, ilyenkor extra táplálásra van szüksége, úgyhogy nyugodtan használhatunk magasabb zsírtartalmú pakolást is, melyekből szintén rengeteg a választék, de ez is készíthető házilag.

A bőrápolás mellett nem szabad elfelejteni a nyak alsó részét, ami bőven kapott a napsugarakból, akár utcai ruhában, akár bikiniben voltunk. Hatásosak azok az ápoló krémek, melyek pótolják az elvesztett nedvességet. Az intenzív hatás érdekében a krém felvitele után tegyünk a nyakra és a dekoltázsra folpack fóliát, a meleg hatására ugyanis jobban felszívódnak a krém hatóanyagai.

Amit még sokan elfelejtenek, az az ajakápolás, mert nemcsak a téli hidegben szükséges ügyelnünk ajkaink ápolására. Először dörzsöljük át nedves fogkefével, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket. A száj körül megjelenő finom ráncokat például nedvességpótló zöldalgával, lágyan ápoló szilvamagolajjal, vagy védő E-vitaminnal lágyíthatjuk.

Végezetül, de nem utolsósorban ügyeljünk a kezünkre is, mivel itt sokkal kevesebb a faggyúmirigy és a zsírszövet, mint az arcon, viszont a kéz folyamatosan ki van téve a napsugárzásnak és más káros környezeti hatásoknak. Ha azt szeretnénk, hogy újra finom tapintású legyen a kezünk, radírozzuk le tengeri só és gazdag sárgabarackmag- vagy avokádóolaj keverékével.

Áldás a víz!

A víz hatalmas és kemény szelleme, ha tisztelettel bánunk vele, megmutatja lágy, gondoskodó tiszta alakját is. A víz már évezredek óta szimbolizálja a tisztaságot,

Mennyi az esélye egy halálos kimenetelű villámcsapásnak?

Statisztikai adatok szerint, mely a népesség egészére levetített villámbaleseteket veszi alapul ennek esélye 1:28 000. Ez az érték azonban jó néhány egyéb tényezőtől is függ.

A világ új 7 természeti csodája

A világ hét épített csodája bizonyára mindenki számára ismertek. Kevésbé ismertek azonban a természeti csodák, következnek tehát ezek.

Mit jelent az eső intenzitása?

Amikor a levegő feláramlik, a magassággal egyre alacsonyabb a hőmérséklet, a melegebb légrétegben még gáznemű nedvesség láthatóvá válik, kicsapódik, felhő képződik.

Egyedülálló medencénk

A Kárpát-(Pannon)medencét északról és keletről a Kárpátok hegyvonulata, délről a Dinári hegység, míg nyugatról a Déli- és Keleti-Alpok határolják.

Napimádjunk helyesen

A nyár a napozás, a strandolás, a strandon lebarnulás, majd a nyaralás végeztével az azzal való dicsekvés ideje. De napozni csakis helyesen szabad,
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak