Nyári smink trükkök
2009-07-14 18:52:00

Nyáron a nagy kánikulában minden ruha fullaszt, ilyen érzés arcunknak a smink, de vannak trükkök, amelyekkel 30 fok felett is megőrizhető a hamvas bőr, rebegtethető a szempilla, igézően csillognak az ajkak…

Napozás előtt kötelező az arcbőr megtisztítása, de a nyári hőségben és napozás, strandolás előtt is elengedhetetlen. Aki nem hagyhatja el az alapozó használatát, annak a pihekönnyű alapozó ajánlott, amely felszívja a felesleges bőrzsírt, a legnagyobb hőségben is biztosítja a bőr természetes párologtatását, és megszabadít a fénylő izzadtságtól. A jó alapozótól a pórusok nem tömődnek el, a bőr nem érződik sem merevnek, sem nehéznek.

Aki nem kedveli az alapozót, és a bőrszíne is egyenletes, használjon csak arany pigmenteket tartalmazó bronzosítót, amely napsütötte, nyári színt kölcsönöz a bőrnek. Ha nem tudunk ellenállni a nyári, színes szemhéjfestékek csábításának, akkor se vállalkozzunk két tónus kombinálásánál többre. Máskülönben összefolynak az árnyalatok, és az így keletkezett színkavalkád elcsúfítja a sminket.

Jól mutatnak a csillogó színek, a selyemporok, amelyek jobban megtapadnak, és tovább fennmaradnak az arcon. Nyári estéken csábítóan hat a hűvösre sminkelt szem: platinaszínű kontúrozás, a belső szemzugban gyöngykagyló, a külsőben áttetsző, ezüstös kék ragyog. A vízálló spirál jól tűri a párát és az izzadtságot, a festék nem törik apró darabokra. Nagy forróságban ügyeljünk a mértékletességre, csak jó minőségű alapanyagokat használjunk, így elkerülhetjük az irritációt. És ami a legfontosabb: természetes hatásra törekedjünk!

Áldás a víz!

A víz hatalmas és kemény szelleme, ha tisztelettel bánunk vele, megmutatja lágy, gondoskodó tiszta alakját is. A víz már évezredek óta szimbolizálja a tisztaságot,

Mennyi az esélye egy halálos kimenetelű villámcsapásnak?

Statisztikai adatok szerint, mely a népesség egészére levetített villámbaleseteket veszi alapul ennek esélye 1:28 000. Ez az érték azonban jó néhány egyéb tényezőtől is függ.

A világ új 7 természeti csodája

A világ hét épített csodája bizonyára mindenki számára ismertek. Kevésbé ismertek azonban a természeti csodák, következnek tehát ezek.

Mit jelent az eső intenzitása?

Amikor a levegő feláramlik, a magassággal egyre alacsonyabb a hőmérséklet, a melegebb légrétegben még gáznemű nedvesség láthatóvá válik, kicsapódik, felhő képződik.

Egyedülálló medencénk

A Kárpát-(Pannon)medencét északról és keletről a Kárpátok hegyvonulata, délről a Dinári hegység, míg nyugatról a Déli- és Keleti-Alpok határolják.

Napimádjunk helyesen

A nyár a napozás, a strandolás, a strandon lebarnulás, majd a nyaralás végeztével az azzal való dicsekvés ideje. De napozni csakis helyesen szabad,
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak