Nyári bűnök
2009-05-20 19:02:00

Eljött a nyári szabadságok ideje, amikor a szabadidő minél kellemesebb eltöltése az elsődleges, és hajlamosak vagyunk lazábban kezelni mindazokat a szabályokat, amelyek a hétköznapi rutin közben kimondottan fontosak számunkra. Annak érdekében azonban, hogy pihenésünk nyugodtan teljen, érdemes figyelembe venni egy-két alapszabályt.

Jó tanácsok:
1. Mielőtt elindul otthonról, mindig ellenőrizze, hogy az ajtók, ablakok, külső tárolók, garázs be van- e zárva, illetve a riasztó – ha van – be van-e kapcsolva.
2. Távollétünkben kérjük meg a szomszédokat, hogy figyeljenek a lakására.
3. Kérjük meg családunkat, barátainkat, hogy rendszeresen ürítsék a postaládát!
4. Hosszabb távollét esetén használjunk villanykapcsoló automatikát!
5. Ha autóval kelünk útra, utazás előtt ellenőriztessük a jármű műszaki állapotát, a védelmi berendezések (kormányzár, riasztó, GPS) állapotát!
6. Minden esetben használjunk kormányzárat vagy sebességváltó zárat, a gépkocsi ablakait és ajtaját zárjuk be. 7. Gépkocsiban egyáltalán ne hagyjunk semmit látható helyen.
8. Utazás alatt, ha megállunk pihenni, valaki mindig maradjon a gépkocsinál!
9. Strandon, élményfürdőben használjunk értékmegőrzőt!
10. Csökkentsük minimálisra a magunknál tartott pénzösszeget, csak az aznapra legszükségesebb dolgokat és értékeket vigyük magunkkal!
11. Mobiltelefont, készpénzt, ékszereket, igazolványt, pénztárcát soha ne hagyjunk őrizetlenül!
12. Az éttermi széktámla és a nyilvános helyek fogasai mindig könnyű célpontot jelentenek a tolvajok számára, ezért ha étterembe megyünk, táskánkat mindig tartsuk az ölünkben! Ha minden óvintézkedés ellenére mégis bűncselekmény áldozatává válna, hívja a rendőrségi ügyeletet a 107 vagy a 112 ingyenes központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Áldás a víz!

A víz hatalmas és kemény szelleme, ha tisztelettel bánunk vele, megmutatja lágy, gondoskodó tiszta alakját is. A víz már évezredek óta szimbolizálja a tisztaságot,

Mennyi az esélye egy halálos kimenetelű villámcsapásnak?

Statisztikai adatok szerint, mely a népesség egészére levetített villámbaleseteket veszi alapul ennek esélye 1:28 000. Ez az érték azonban jó néhány egyéb tényezőtől is függ.

A világ új 7 természeti csodája

A világ hét épített csodája bizonyára mindenki számára ismertek. Kevésbé ismertek azonban a természeti csodák, következnek tehát ezek.

Mit jelent az eső intenzitása?

Amikor a levegő feláramlik, a magassággal egyre alacsonyabb a hőmérséklet, a melegebb légrétegben még gáznemű nedvesség láthatóvá válik, kicsapódik, felhő képződik.

Egyedülálló medencénk

A Kárpát-(Pannon)medencét északról és keletről a Kárpátok hegyvonulata, délről a Dinári hegység, míg nyugatról a Déli- és Keleti-Alpok határolják.

Napimádjunk helyesen

A nyár a napozás, a strandolás, a strandon lebarnulás, majd a nyaralás végeztével az azzal való dicsekvés ideje. De napozni csakis helyesen szabad,
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak