Hűsítő finomságok
2009-07-19 18:00:00

Nyáron, a nagy hőségben mindenkinek a fagylalt jut először eszébe, ha hűsítő édességre gondol. Viszont nem csak ezzel a nyalánksággal hűsíthetjük magunkat a tikkasztó melegben.

Egy finom gyümölcssaláta mindig jól esik az embernek a hűtőből kivéve. Ínycsiklandózó idénygyümölcsökből remek salátát készíthetünk, ráadásul a maradék levet is elfogyaszthatjuk, ha már a gyümölcsöket mind megettük. A nap bármelyik szakaszában bátran fogyaszthatjuk ezt az üdítő csemegét. Akár desszertként is tálalható, és a fogyni vágyóknak is ajánlott.

A lédús dinnyéről se feledkezzünk meg! A sárgadinnye és a görögdinnye egyaránt üdítő étel nyáron. Mind a kettőből kis gombócokat szelhetünk, akár egy kanál segítségével, amiket a már üres sárgadinnye héjába rakosgathatunk, és csoki öntettel, tejszínhabbal, vagy fagyival is tálalhatunk, de akár csak úgy magában is fogyaszthatjuk a jó hideg gyümölcsöt, és még tányért sem kell mosogatnunk. Mindkét dinnye-fajta remek alapja lehet a gyümölcssalátának.

A kellemesen hideg madártej is remek édesség egy forró nyári napon, mely könnyed és ízletes. Elkészítése nagyon egyszerű, és sok időt sem vesz igénybe.
A tojásfehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verjük, majd tejet forralunk, és forró tejbe a habból tojásnyi adagokat teszünk egy kanállal, így főzzük. A felemelkedett habot megfordítjuk és még fél percig főzzük, majd szűrővel kiszedjük és lecsepegtetjük. Hozzá vaníliamártást készítünk a tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás cukorból és lisztből. Aki szereti, még mazsolát is rakhat bele.
A gyerekek is biztosan örülnek a finom, hideg, tejes-vaníliás édességnek.
A tojásokkal azonban vigyázni kell a nagy meleg miatt, ezért csak óvatosan vele!

Ott a nagy kérdés még, hogy ki szeret nyáron a konyhában a forró sütő mellett tüsténkedni? Hát nem sokan, viszont egy finom sütire szinte mindenki kapható.

Ilyenkor a segítségünkre lehet a kekszes tejfölös süti. Nem igényel sok alapanyagot, csak tejfölt, cukrot, kekszet, zselatint, és gyümölcsöket. Egy nagy tálba lefektetünk egy sor kekszet, majd befedjük a már előtte összekevert cukros tejföllel, majd megint egy sor keksz, és ezt folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Arra azért figyeljünk, hogy a legfelső réteg a tejföl legyen. A kekszek között ne spóroljunk a tejföllel, mert a keksz sokat magába szív! Ezután berakjuk a hűtőbe egy jó időre, hogy a tejföl kicsit megszilárduljon, majd gyümölcsöket szeletelünk a tetejére, és ráöntjük a tortazselét. Nagyon finom, édes, hűs édesség, mely nagyon gyorsan el tudnak tüntetni az édességre vágyók.

Áldás a víz!

A víz hatalmas és kemény szelleme, ha tisztelettel bánunk vele, megmutatja lágy, gondoskodó tiszta alakját is. A víz már évezredek óta szimbolizálja a tisztaságot,

Mennyi az esélye egy halálos kimenetelű villámcsapásnak?

Statisztikai adatok szerint, mely a népesség egészére levetített villámbaleseteket veszi alapul ennek esélye 1:28 000. Ez az érték azonban jó néhány egyéb tényezőtől is függ.

A világ új 7 természeti csodája

A világ hét épített csodája bizonyára mindenki számára ismertek. Kevésbé ismertek azonban a természeti csodák, következnek tehát ezek.

Mit jelent az eső intenzitása?

Amikor a levegő feláramlik, a magassággal egyre alacsonyabb a hőmérséklet, a melegebb légrétegben még gáznemű nedvesség láthatóvá válik, kicsapódik, felhő képződik.

Egyedülálló medencénk

A Kárpát-(Pannon)medencét északról és keletről a Kárpátok hegyvonulata, délről a Dinári hegység, míg nyugatról a Déli- és Keleti-Alpok határolják.

Napimádjunk helyesen

A nyár a napozás, a strandolás, a strandon lebarnulás, majd a nyaralás végeztével az azzal való dicsekvés ideje. De napozni csakis helyesen szabad,
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak