Amikor az Éden kapui megnyílnak előttünk
2009-07-17 19:20:00

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy külszíni agyagbánya a Conrwall félszigeten. Be kellett zárni, és a helyén maradt egy hatalmas kopár és halott terület, melyen nem él meg senki és semmi. Ekkor a Királynő meghirdette országszerte, hogy annak, aki a legszebb tervvel áll elő, hogy mit kezdjenek ezzel a területtel, nevét örök dicsőség és tisztelet övezze, és busás jutalom üsse a markát.

Özönlöttek mindenfelől a tudósok, a mérnökök és az egyszerű szerencse-próbálók, hogy megmutassák tudásukat. Végül az az álom került megvalósításra, amely nem csak az ország dicsőségét hirdeti, hanem az anyatermészet nagyságát és szeretetét is tükrözi.

A Cornwall félszigeten hatalmas arborétum nyílt, mely a trópusi és mediterrán élővilág bemutatását tűzte ki céljául. A hatalmas buborékfóliára emlékeztető kupolák mindegyike egy-egy kontinens mérsékelt és forró égövi flóráját sorakoztatja fel. Nem csak lakói, de maga az építmény is különleges. A legmodernebb technológiát hívták segítségül, hogy a természet mintájára építhessék meg, valamint hogy a legjobban szolgálhassa az alá telepített növények védelmét.

Ez a projekt a legkülönlegesebb az Oktató- és Látogató központok közül, hiszen egy külszíni bánya újraélesztésén dolgozik, miközben látogatásunkkal mi magunk is hozzájárulunk annak fenntartásához. Az ott látott pusztulást és feltámadást látva talán motiváltabbak leszünk abban, hogy jobban vigyázzunk arra, amink még megmaradt.

Az Éden-terv készítőinek reményei szerint ez a komplexum elősegíti a természet és az emberek összhangját, megismerését, alkalmazkodását és felelős kezelését egy mindenki számára boldog jövőért.

Áldás a víz!

A víz hatalmas és kemény szelleme, ha tisztelettel bánunk vele, megmutatja lágy, gondoskodó tiszta alakját is. A víz már évezredek óta szimbolizálja a tisztaságot,

Mennyi az esélye egy halálos kimenetelű villámcsapásnak?

Statisztikai adatok szerint, mely a népesség egészére levetített villámbaleseteket veszi alapul ennek esélye 1:28 000. Ez az érték azonban jó néhány egyéb tényezőtől is függ.

A világ új 7 természeti csodája

A világ hét épített csodája bizonyára mindenki számára ismertek. Kevésbé ismertek azonban a természeti csodák, következnek tehát ezek.

Mit jelent az eső intenzitása?

Amikor a levegő feláramlik, a magassággal egyre alacsonyabb a hőmérséklet, a melegebb légrétegben még gáznemű nedvesség láthatóvá válik, kicsapódik, felhő képződik.

Egyedülálló medencénk

A Kárpát-(Pannon)medencét északról és keletről a Kárpátok hegyvonulata, délről a Dinári hegység, míg nyugatról a Déli- és Keleti-Alpok határolják.

Napimádjunk helyesen

A nyár a napozás, a strandolás, a strandon lebarnulás, majd a nyaralás végeztével az azzal való dicsekvés ideje. De napozni csakis helyesen szabad,
- - : - - - - : - -
- - : - - - - : - -
Hirdetés:
Hirdetés:
Ajánlott oldalak